Головна » 2014 » Грудень » 19 » 5 відомих людей, які змінили своє ставлення до біткойна
19:01
5 відомих людей, які змінили своє ставлення до біткойна

bitcoin-1000Біткойн знав на своєму шляху багато перешкод. Ставлення до нової валюти на зорі епохи біткойн було дуже і дуже різним, а зараз ми вже можемо сміливо говорити про те, що зоря проходить і «сонце наближається до зеніту».

Тим більше, в контексті 2014 року, що наближається до кінця, буде досить цікаво згадати хто ж з відомих людей сумнівався в біткойнах і чим це закінчилося.

1. Брайан Келлі, консультант з валютних інвестицій
У 2013 році Брайан Келлі повідомив, що він намагався купувати біткойни на Mt.Gox в надії заробити на «тюльпаноманії» (тюльпаномания - короткочасний період в історії Нідерландів, коли в 17 столітті ціна на тюльпанові цибулини стала неймовірно високою через істотне переважання попиту над пропозицією - прим. пер.). Однак, рік потому Келлі передумав і навіть записав відео про те, як самостійно створити криптовалюту. У ньому він показує експеримент зі створення біткойноподібної валюти - «наутілускоіна». Цілями цього експерименту він назвав вивчення технології та підвищення інформованості про цифрові валюти. Не так давно він назвав біткойн «найважливішою інновацією за всю історію грошей».

2. Марк Т. Уільямс, він же Професор біткойнов, викладач економіки в Університеті Бостона
У 2013 Вільямс передбачив, що ціна біткойнів опуститься нижче 10 доларів до червня 2014. Він називав біткойн ілюзією, а також заявляв, що «пропозиція про згенеровані на комп'ютері гроші з децентралізованим оборотом поза системою банківського управління - це економічно небезпечний фарс». Після того, як практика довела хибність його пророкування, він заявив Wall Street Journal, що «вірогідність успіху біткойнов невелика, але якщо він досягне успіху, це повернеться сторицею».

3. Пітер Шифф, генеральний директор Euro Pacific Capital
У 2013 легенда світу інвесторів Шифф також заявив, що біткойни нагадують йому про тюльпаноманії, і що він не бачить в них ніякого потенціалу як «джерела комерції». Однак у травні 2014 його компанія, що займається дорогоцінними металами, почала приймати біткойнові платежі. На прохання прокоментувати таку зміну в поглядах він заявив, що «безсумнівно хотів би, щоб власники біткойнов купували дорогоцінні метали».

4. Дон Тепскотт, аналітик, засновник The Tapscott Group
Аналітик технологічної культури Тепскотт ніколи публічно не висловлював сумнівів щодо біткойнів, зате робив це в частому порядку. Не так давно він сказав групі студентів в Торонто, що «раніше вважав, ніби біткойн ніколи нічого не доб'ється», однак зараз упевнений, що «той не тільки має величезний потенціал, як валюта, але, що ще більш важливо, це те що лежить в його основі технологія блокланцюгів може стати основою для інтернету нового покоління».

5. Джо Візенталь, колишній виконавчий редактор Business Insider
У 2013 році Business Insider випустив статтю під назвою «Біткойн - це жарт», в якій Візенталь стверджував, що у біткойнів немає майбутнього, оскільки у нього немає «внутрішньої вартості», як у долара США. Там же він писав, що біткойн безнадійний через те, що за ним не стоїть військова сила, яка могла б змусити інших людей користуватися ним. Однак у своєму недавньому пості він написав: «Помилково вважати, що у біткойнів немає цінності. У того, що це неправда, є свідоцтво, яке не потребує доказів».

Крім цих п'ятьох варто згадати цілу організацію - «Інститут Майсіс» - досить консервативний заклад, який, проте, в 2013 році розмістив на своєму сайті QR-код і став з радістю приймати біткойни як пожертвування.

Джерело: forklog

Переглядів: 497 | Додав: DrBitCoUAgroup | Теги: біткойн-інтеграція, відомі люди про біткойн, біткойн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar