Головна » 2014 » Грудень » 13 » Чому стабільність біткойнів важлива для довгострокових інвестицій
05:21
Чому стабільність біткойнів важлива для довгострокових інвестицій

longДля валюти, якій властива волатильність курсу, біткойн був напрочуд стабільним по відношенню до долара США впродовж останніх кількох місяців, перебуваючи в діапазоні $ 320- $ 420. Це, звичайно, трохи засмутило тих, хто якраз розраховував заробити на торгівлі біткойнов. Для тих же, хто зацікавлений у блокчейні як в технології, яка змінює правила гри в платіжних системах, і в біткойнах як в засобі збереження цінності в умовах інфляції, така стабільність - хороша новина.

Вони вважають, що подібна стабільність є ознакою зрілості ринку. Ті ж, хто шукає погане у всьому, що пов'язано з Криптовалютою, стверджують, що подібна стабільність - це ознака зростаючої байдужості до біткойнов. У якомусь сенсі кожна сторона може бути права. Однак це хороша тенденція для тих, хто готовий інвестувати в біткойни на довгострокову перспективу.

Звичайно, зміна курсу в межах 30 відсотків - це все ще серйозна волатильність. Тому обережність зберігають навіть найпалкіші валютні трейдери. Але після виходу курсу в даний коридор динаміка зміни цін стала знижуватися і минулого тижня стабілізувалася на позначці приблизно 370 доларів за біткойн.

Вище представлена діаграма з Bitcoincharts.com, у нижній частині вказані обсяги торгів. Як можна помітити, обсяги були досить стійкими, низькими і знижувалися останні кілька тижнів. Таку тенденцію можна пояснити Днем подяки в США, але це процес, який розтягнувся більше, ніж на один день. Факт відсутності динаміки і зниження обсягів торгів ще більше примітний, бо він припав на період, коли товарні ринки, в першу чергу нафтової, піддавалися тиску. У багатьох аспектах той факт, що обсяги біткойнов відомі і обмежені, дозволяє віднести його до товарів більшою мірою, ніж до валют, а й інші товари втратили свої позиції по відношенню до долара США, а біткойни стабілізувалися.

Можливо, це обумовлено тим, що інвестори йдуть від високих ризиків, пов'язаних з нафтою і золотом, і не хочуть входити в незабезпечені валюти, які свідомо девальвувалися центральними банками по всьому світу. У цьому контексті біткойн можна розглядати як свого роду тиху гавань? Можливо, саме цим обумовлена стабільність курсу біткойнов по відношенню до традиційного притулку трейдерів - долара США.

Це могло б бути хорошим поясненням, якби не одне АЛЕ - низький обсяг торгів. Тому можна припустити, що навряд чи біткойни використовують в якості альтернативного притулку. Глобальний фінансовий ринок ігнорує біткойн-систему. Якщо це так, то наступний логічний висновок полягає в тому, що курс в 370 доларів за біткойн є реальною вартістю біткойнов в доларовому вираженні на поточному етапі еволюції біткойн-системи. Спираючись на базові поняття економіки, ціна - це відображення попиту і пропозиції, і вона приходить у стабільність тоді, коли попит і пропозиція перебувають у рівновазі. Враховуючи проведений аналіз, можна сказати, що саме ця ситуація спостерігається зараз на ринку біткойнов.

Запаморочливий зліт цін на біткойни до позначки 1100 доларів США в кінці минулого року забезпечив цифровий валюті хорошу рекламу і підвищив рівень інформованості людей про ринок біткойнов. Це привернуло в систему багато нових Майнер і суттєво підвищило швидкість Майнінг, тому тенденція падіння курсу була неминучою. Видобуток біткойнов стає поступово все більш важким процесом, і, отже, підвищується собівартість Майнінг через служіння конструкції обладнання з плином часу. В результаті швидкість вироблення нових біткойнов падає, але загальна пропозиція продовжує зростати. Це передбачає стабілізацію цін, що і можна спостерігати на поточний момент. Зараз ціна достатня, щоб задовольнити попит, і немає надлишку монет, що перебувають в обігу.

Враховуючи, що матиме місце зниження темпу пропозиції біткойнов, і тенденція збільшення попиту через стабільності, в довгостроковій перспективі у біткойнов є тільки одні нехай - зростання курсу в доларовому еквіваленті.

Ця тенденція, звичайно, припускає, що матимуть місце процес підвищення рівня освіти та просвітництва нових користувачів цифрових валют, і все більше і більше людей зможуть зрозуміти переваги використання технології блокчейн для платежів з мінімальними витратами. Також необхідно враховувати, що буде вже менше спекулятивних продажів біткойнов трейдерами, так як зрілість і супутні деривативи спростять шортингов. Якщо ці два припущення вірні, ми отримуємо ситуацію, коли володіння пакетом біткойнов є актуальним для кожного довгострокового інвестора, а не тільки для віруючих в цифрові валюти або спекулянтів.

Коли перед святами мене запитали, чому я так вважаю, я пояснив: якщо у вас є 375 доларів, які ви хочете залишити правнукам, то у вас є вибір. Ви можете залишити долари, знаючи, що до того моменту, коли їх отримають ваші правнуки, ця сума буде марною, або можна придбати 1 біткойн і зберегти його в цифровому гаманці. Якщо біткойни зазнають невдачі, ви отримаєте ту ж суму, але якщо стабільність залишиться стійкою тенденцією з причини зрілості ринку, то майбутнє покоління буде дякувати вас вічно. Це робить співвідношення ризик / доходність дуже привабливим. Не варто відмовлятися від таких інвестицій.

Мартін Тіллер, NASDAQ

Переглядів: 454 | Додав: DrBitCoUAgroup | Теги: волатильность, курс биткойна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar