Головна » 2014 » Грудень » 13 » Чому технічний аналіз при торгівлі біткойнами має сенс
07:47
Чому технічний аналіз при торгівлі біткойнами має сенс

techАвтор статті Кріс Вестон - керівник напрямку ринкової стратегії в компанії IG, найбільшому гравцеві Австралії на ринку Forex і CFD.

Багато кому на фінансовому ринку відоме ім'я Марка Андріссена. Він входить до ради директорів Facebook, Hewlett-Packard і до недавнього часу входив до ради директорів eBay. Його венчурний фонд допоміг досягти успіху багатьом сучасним світовим гігантам. Він вже схоже легендою в колах новаторів та інтернет-співтоваристві.

Представники біткойн-спільноти також знайомі з ним як з істинним послідовником цифрових валют. Вони знають, що він готовий підтримувати всі позитивні аспекти, важливі для майбутнього Криптовалют, і приймає їх зростаючу роль. Нещодавно він сказав:

     "Якби у нас був біткойн 20 років тому, це була б основа сьогоднішнього інтернету. Я думаю, що біткойни настільки революційні, що якби давали Нобелівську премію за технології, біткойн би  її, безсумнівно, отримав".

Звичайно, є багато людей, які поділяють думку пана Андріссена. Це люди, які добре розбираються в технології біткойнів.

Марк Андріссен - далеко не єдиний інвестор, який бачить велике майбутнє за біткойнів. Рауль Пал - колишній керуючий макро-фондом і автор Global Macro Investor Newsletter - так само вельми оптимістичний. Він навіть готовий назвати можливі обсяги доходів від даної технології. За його словами, курс біткойнів гідний 100 тисяч доларів і володіє потенціалом зростання інвестицій в десятки, якщо не сотні разів по відношенню до поточного курсу на біржах.

Курс біткойна поки дійсно далекий від позначки 100 тисяч доларів. Найближчим часом швидше варто спиратися на більш песимістичний погляд генерального директора JP Morgan Джеймі Даймона або Уоррена Баффета. Технічно 20-денний середнє ковзне значення рухається в інший бік. Набагато корисніше зараз використовувати смуги Боллінджера (тобто два стандартних відхилення в будь-яку сторону від ковзної за 20 днів). Цей метод дає прогноз цін на біткойни в діапазоні від 414 до 312 доларів.

Багато зі скепсисом ставляться до застосування технічного аналізу в разі торгівлі біткойнів. Але я вважаю, що технічний аналіз залишається актуальним засобом для роботи з цією валютою. Він діє для біткойнів, як і для будь-яких інших ринків. Технічний аналіз може бути навіть більш корисний для біткойнів, ніж для інших активів. Оскільки на цьому ринку дуже динамічний потік новин, волатильність, питання ліквідності дуже сильно відрізняються від традиційних ринків.

Крім того, екстремуми на графіку (серія найбільших максимумів і мінімумів ціни) підкреслюють настрій на ринку дуже чітко. Як показує досвід попередніх років, тенденції на ринку біткойнів можуть бути дуже потужними за умови застосування єдиних технологій аналізу.

Багато хто пам'ятає 27 червня, коли в США Служба судових приставів продала з молотка близько 30000 біткойнів, які були отримані після зупинки діяльності нелегальної торгового майданчика Silk Road. На той момент ця сума була еквівалентна 19 мільйонам доларів.

Незважаючи на те, що на аукціоні брало участь 45 претендентів, і було зроблено 63 ставки, тільки одна людина - венчурний капіталіст Тім Дрейпер - скупив всі монети. Іронія ситуації полягає в тому, що, незважаючи на ретельний аналіз можливих цін, ніхто так і не дізнався, скільки заплатив за свою покупку Дрейпер.

Ми знаємо, що зараз курс біткойнів впав на 45% по відношенню до 27 червня. Важко собі уявити, що Дрейпер просто бездумно купував біткойни, а не планував щось більше.

З 27 червня у світі біткойнів відбулися істотні зміни. З'явилися нові засоби, багато з гравців серйозно виросли в частині розуміння сутності Криптовалюти. Тім Дрейпер розділяє току зору Марка Андріссена або Рауля Пола в питаннях перспектив біткойнів.

Зараз можна сказати, що курс біткойнів в основному залежать від заголовків в ЗМІ. Трейдери часто приймають рішення в залежності від позитивних чи негативних новин. Це здається очевидним і логічним. Однак потрібно враховувати те, що багато хто бачать біткойн-систему як життєздатної довгостроковій заміни для традиційних валют. Адже для цієї валюти не важливі політика центрального банку, глобальні потоки капіталів, хеджування, диверсифікація резервів, переробка. Життя з біткойнів здається набагато простіше.

Так, якщо заголовки в ЗМІ є ключовим фактором, що впливає на ризики, то біткойн може мати вельми райдужні перспективи для роздрібних продавців, які природно з радістю зустрінуть платіжний інструмент знижує накладні витрати при продажі. Тим більше що складнощів в роботі з біткойнами з кожним днем стає все менше.

Кріс Вестон, Business Insider

Переглядів: 704 | Додав: DrBitCoUAgroup | Теги: марк андреесен, курс біткойна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar