Головна » 2014 » Грудень » 17 » Китайська чиновниця заявила що біткойн може співіснувати зі звичайними валютами
00:52
Китайська чиновниця заявила що біткойн може співіснувати зі звичайними валютами

featured-chinaBaiduBitcoin-1146x640Колишній заступник директора центробанку Китаю Ву Сяолінь заявила, що цифрові валюти, наприклад, біткойн, можуть співіснувати з фіатними валютами.

Вона є членом постійної комісії Народного Конгресу і віце-головою комітету з фінансових та економічних справ. Дана заява стала першим офіційною згадкою цифрової валюти на китайському заході подібного масштабу - засідання проходило на тему «Цифрова валюта: від інформаційної мережі до мережі цінностей».

Ву є одним з найбільш високопоставлених китайських чиновників, яка зробила заяву стосовно біткойнів, і першою, хто почав обговорення цього питання на офіційному рівні. Раніше генеральний директор центробанку Чжоу Сяочань заявив, що банк не планує забороняти біткойн.

Ву заявила, що суперництво валют є нормальним і неминучим явищем у сучасному суспільстві. Однак, за її словами, хоча криптовалюта може вирішити питання довіри, вона не враховує механізм попиту і пропозиції, який необхідний для відповідності економічним вимогам та недопущення цінової волатильності. Хоча, на думку Ву, цифрові валюти навряд чи стануть ефективним повсякденним засобом, вони можуть працювати в якості фінансових продуктів або активів, а також давати своїм користувачам важливі технологічні переваги.

Подібно представникам інших урядів, Ву також згадала проблеми міжнародних грошових переказів, а саме - питання відмивання грошей і відстежуваність. За словами Ву, в майбутньому різні протоколи оплат зможуть співіснувати, а можливість створення децентралізованої мережі для передачі цінностей є ідеєю, що заслуговує подальшої розробки.

На заході також був присутній Леон Лі, генеральний директор великої китайської трейдингової платформи Huobi. Він заявив, що «з точки зору інсайдера» біткойн та інші цифрові валюти дають традиційній фінансовій галузі шанс знизити витрати і поліпшити продуктивність. Один з найбільших у країні порталів Baidu додав індекс біткойнів в свій список послуг, і регулярно оновлює дані. Все це може свідчити про пом'якшення економічного клімату в Китаї.

Джерело forklog

Переглядів: 400 | Додав: DrBitCoUAgroup | Теги: Чжоу Сяочань, Китай, Baidu, Ву Сяолінь, Леон Лі, forklog, біткойн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar