Головна » 2014 » Грудень » 22 » PeerNova залучила $ 8,6 млн для створення додатків на основі блокчейна
17:59
PeerNova залучила $ 8,6 млн для створення додатків на основі блокчейна

PeernovaКомпанія PeerNova, розробник ПЗ і обладнання, змогла залучити інвестиції в розмірі 8,6 мільйонів доларів для підтримки своєї роботи в Кремнієвій долині у 2015 році. PeerNova з'явилася в квітні 2014 після злиття Cloudhashing і Highbitcoin. Зараз компанія орієнтується на використання технології блокчейн в додатках для корпоративних клієнтів, пропонуючи програмне забезпечення на базі блокчейна для того, що компанія називає «черговим реєстром» (registry duty), а також для хмарних сервісів хеширування.

Читаючи між рядків можна зрозуміти, що PeerNova пропонує корпораціям внести істотні зміни в бізнес-процес в частині програм лояльності та заохочення і в сфері роздрібних контрактів. В онлайн-реєстр може бути зведена вся інформація, починаючи від преміальних винагород для часто літаючих пасажирів. Такий реєстр забезпечить додаткові можливості обміну бонусів від ваших улюблених брендів.

Компанії зможуть створювати свої власні блокчейн-додатки, для чого можна буде використовувати обчислювальні засоби, розроблені Cloudhashing ще до злиття. Можна буде як створювати власні рішення, так і використовувати загальнодоступні.

Наведемо приклад можливого сценарію розвитку подій, в якому буде вигідно використовувати індивідуальний додаток на базі блокчейна. Припустимо, існує компанія, яка робить медичну страховку своїх співробітників у двох або більше медичних установах, які вибирають самі співробітники. Усі записи такої системи можуть бути логічно об'єднані в рамках блокчейн-додатку, доступ до якого буде як у компанії, так і установ-партнерів. Закрите спеціалізоване рішення на базі блокчейна може виявитися підходящим варіантом в очах аудиторів, які б не схвалили використання для цих цілей валютного протоколу.

PeerNova націлюється на реалізацію амбітних проектів для країн, що розвиваються, де мобільні телефони використовуються для повсякденних операцій, і де стільникові оператори по суті займають місце банків або інших фінансових організацій (система M-PESA).

Грошові перекази і платежі від людей, що працюють за кордоном - це велика ніша фінансового ринку, яка зараз повністю централізована. Тут рішення PeerNova дозволять прискорити самі перекази, а також значно знизити операційні витрати.

Депонування - це ще одна область, в якій в даний час необхідний якийсь центральний агент, завдання якого полягає в управлінні коштами та перевірці угод. Децентралізована система депонування може реалізувати так звані смарт-контракти, за допомогою яких, наприклад місцевий фермер зможе укласти договір на поставку врожаю з покупцем, будучи впевненим, що оплата за замовлення буде автоматично йому переведена, як тільки продукти будуть доставлені покупцеві, при цьому не користуючись послугами агента-посередника.

У цьому відео технічний директор PeerNova Ганеш Ганесан виступає на конференції TiEcon 2014 з доповіддю про компанію і розповідає про її довгострокові плани.

Джерело: coinspot

Переглядів: 447 | Додав: DrBitCoUAgroup | Теги: peernova, інвестиції, блокчейн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar