Головна » 2014 » Грудень » 17 » Російські банки почали записувати в чергу на видачу вкладів
19:34
Російські банки почали записувати в чергу на видачу вкладів

Через різке падіння курсу рубля в останні дні російські банки зіткнулися з напливом вкладників і дефіцитом готівки. У деяких банках можна отримати депозит, тільки записавшись за кілька днів.

Якщо у вівторок, 16 грудня, в банках вишикувалися черги за валютою, то вже в середу клієнти прийшли закривати свої рублеві внески.

В офісі Московського кредитного банку в Перово до 11:00 17 грудня вишикувалася черга з вкладників, що бажають закрити свої депозити. Співробітник банку просив замовляти вклади від 1 тис. Руб. заздалегідь, також намагався переконати клієнтів не забирати гроші і пропонував відкрити вклад на три місяці під 20% річних.

У кол-центрі МКБ кореспонденту РБК повідомили, що внесок до 100 тис. Руб. можна закрити відразу, а понад потрібно вже замовляти. При цьому найближча дата, на яку можна записатися, - 19 грудня.

Відвідувачі порталу «Банки.ру» скаржилися на те, що не можуть закрити вклади у відділеннях ВТБ24. У кол-центрі ВТБ24 РБК повідомили, що на отримання як рублевих, так і валютних вкладів можна записатися на п'ятницю. Прес-служба банку цю інформацію не підтвердила.

У відділеннях Райффайзенбанку і МДМ Банку на Профспілковій клієнтів не дуже багато. Вкладникам МДМ Банку, що закриває депозити, співробітник відділення пропонує відкрити новий депозит під 21% річних на суму від 30 тис. Руб. Співробітник відділення сказав, що валюти в касі немає.

У відділенні Райффайзенбанку можна замовити видачу валюти за день, рублеві внески видаються до 150 тис. Руб., Суми вище треба замовляти. Також співробітник відділення повідомив, що банк ввів обмеження на зняття валюти в банкоматах - не більше $ 100 або € 100 за одну операцію.

Росінтербанк записує вкладників, які бажають закрити рублеві депозити, на 19 грудня, валютні вкладники можуть отримати свої гроші не раніше 24 грудня, повідомив РБК співробітник кол-центру банку. У кол-центрі Маст-банку РБК сказали, що все рублеві внески потрібно замовляти за два робочих дні, валютні - за три.

Джерело: РБК

Переглядів: 372 | Додав: DrBitCoUAgroup | Теги: крах рубля, падіння курсу, Депозити, Росія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar