Головна » 2014 » Грудень » 13 » Завершено другий аукціон з продажу біткойнів Silk Road
07:14
Завершено другий аукціон з продажу біткойнів Silk Road

bitcoin-eagle1[Оновлене] Коли Служба маршалів США відкрила другий аукціон з продажу біткойнов в четвер, деякі учасники були налаштовані не дуже оптимістично щодо своїх шансів на перемогу. Це було пов'язано з тим, що в минулому аукціоні венчурний інвестор Тім Дрейпер одноосібно скупив майже 30 тисяч біткойнов, а іншим учасникам залишалося тільки розслабитися і відпочивати.

У новому аукціоні біткойн-магнат червня отримав лише невеликий куш. У п'ятницю Дрейпер заявив, що він виграв лише один лот на 2000 біткойнов. Це мала частина від 50000 монет, виставлених на продаж Службою судових приставів. Дрейпер брав участь в аукціоні від імені синдикату Draper Associates.

На аукціоні, що проводиться в четвер, було виставлено 50000 біткойнов, еквівалентних 19 мільйонам доларів США на момент проведення торгів. Як відомо, це був вже другий аукціон, що проводиться Службою судових приставів. Всі виставлені біткойни були вилучені в рамках розслідування у справі про сайт Silk Road, закритого в жовтні 2013 за організацію торгівлі наркотиками та іншу незаконну діяльність. Через спад цін на біткойни з моменту проведення червневого аукціону, коли курс перебував на позначці $ 600 за 1 біткойн, загальна сума в доларах на обох заходах була приблизно однаковою.

Служба судових приставів заявила, що в другому аукціоні брали участь тільки 11 зареєстрованих кандидатів. Це набагато менше, ніж ті 45 претендентів, які взяли участь у першому аукціоні. Заявок на другий аукціон було подано 27, а на перший 63.

Деякі учасники першого аукціону вирішили брати участь і в других торгах. У їх числі, крім Дрейпера, наприклад, були біржа SecondMarket та інвестиційний фонд Pantera Capital. Обидва допущених інвестора подавали ставки від синдикатів. SecondMarket повідомила, що в її синдикаті було подано 104 заявки від восьми учасників. Це значно менше, ніж 186 заявок від 42 учасників в першому аукціоні. Ден Морхед, засновник Pantera Capital, так само повідомив про зменшення числа учасників в його синдикаті. Конкретні цифри він не назвав, проте відомо, що фонд робив ставки за курсом нижче ринкового.

Представники біржі Mirror (колишня Vaurum) також брали участь у другому аукціоні.

У розпорядженні влади США знаходиться ще приблизно 94000 біткойнов, що належать Россу Улбріхту, який звинувачується у створенні та управлінні Silk Road. Прес-секретар Служби судових приставів лінз Донахью підтвердила, що ці біткойни також підуть з молотка, але на даний момент точні терміни ще не визначені.

Новина про другий аукціоні з'явилася в листопаді. На той момент курс біткойнов становив 375 доларів США. Очевидно, що минулий аукціон навряд чи вплинув на курс Криптовалюта. При проведенні першого аукціону за кілька днів курс біткойнов зріс з 570 до 655 доларів. За даними Blockchain, біткойни вже почали рух.

Оновлене:

Баррі Зільберт 9 грудня підтвердив, що утворений їм Bitcoin Trust забрав решту 48000 біткойнов.

Джерело: coinspot

Переглядів: 405 | Додав: DrBitCoUAgroup | Теги: баррі зільберт, Silk Road, аукціон, тім дрейпер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar