Головна » 2014 » Грудень » 16 » Кремль звинуватив в обвалі рубля емоції і спекулянтів
20:08
Кремль звинуватив в обвалі рубля емоції і спекулянтів

Прес-секретар президента Росії прокоментував обвал курсу рубля, що стався у вівторок. Дмитро Пєсков вважає, що на ситуацію вплинули «емоції і спекулятивні настрої». Його заява прозвучала в той момент, коли прем'єр Дмитро Медведєв проводить позапланову нараду з фінансово-економічної ситуації

«Дійсно, турбулентність на ринку присутня, вона в основному пояснюється емоціями і спекулятивними настроями», - цитує Пєскова РІА Новини.

Раніше у вівторок Пєсков заявив, що Володимир Путін регулярно контактує з російським урядом, при цьому спеціальних зустрічей поки не планується. «Путін перебуває в постійному контакті з російським урядом. Необхідності скликати особливу зустріч c президентом немає », - передає слова Пєскова Bloomberg.

Тим часом в уряді почалося позапланову нараду з фінансово-економічної ситуації, його проводить прем'єр Дмитро Медведєв разом з першим віце-прем'єром Ігорем Шуваловим, помічником президента Росії Андрієм Білоусовим, міністром фінансів Антоном Силуанов, міністром економічного розвитку Алексееем Улюкаєва і главою Центробанку Ельвірою Набіулліною.

Вдень у вівторок в ході торгів на Московській біржі євро перевищив позначку 100 руб, долар піднімався вище 80 руб. Згодом рубль дещо відіграв своє падіння. За даними на 18:00 мск, євро торгується на рівні 91,20 руб., Долар - 72,80 руб.

Раніше сьогодні перший заступник голови Центробанку Сергій Швецов, коментуючи обвал рубля, назвав ситуацію, що склалася на фінансовому ринку, критичною. «Навіть у страшному сні ми не могли собі рік тому уявити, що таке можливо», - сказав він. За його прогнозами, найближчим часом ситуація «буде порівнянна з найважчим періодом 2008 року».

Джерело: RBC

Переглядів: 412 | Додав: DrBitCoUAgroup | Теги: крах рубля, російський рубль, RBC | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar