Головна » 2014 » Грудень » 13 » Нью-Йорк не планує обкладати біткойн податком з продажів
08:41
Нью-Йорк не планує обкладати біткойн податком з продажів

taxВлада штату Нью-Йорк заявила, що біткойн буде розглядатися ними як «нематеріальне майно», і операції з ним не будуть обкладатися податком з продажів.

Департамент з податків і фінансів штату Нью-Йорк випустив меморандум від 5 грудня, в якому підтвердився статус «конвертованих цифрових валют». У ньому йдеться:

"Використання споживачами конвертованої віртуальної валюти для оплати товарів або послуг, що надаються в штаті Нью-Йорк, розглядається як бартерна угода. Для цілей оподаткування при продажу віртуальні валюти будуть розглядатися як нематеріальне майно. Оскільки купівля або продаж нематеріального майна не оподатковується податком з продажів, то і будь-які конвертовані віртуальні валюти, отримані учасником бартерної угоди, не обкладається податком з продажів".

Попереду ще провести роботу по уточненню і виділенню різних сценаріїв операцій і виділити такі товари або послуги, які за певних обставин самі підпадають під податок з продажів.

Також необхідно опрацювати процедури для продавців, які планую приймати до оплати цифрові валюти. У них необхідно описати особливості податкового обліку та інших законодавчих зобов'язань.

Таке повідомлення було неоднозначно зустрінуте в співтоваристві, так як його суть відрізняється від ідей, викладених у первісному меморандумі IRS. Наприклад, співзасновник Bitcoin Association Девід Мондрас поділився думками з журналістом CoinTelegraph:

     "По-перше, закон стосується тільки резидентів штату Нью-Йорк, що беруть участь в угоді. По-друге, застосовність податкового законодавства дуже слабо може контролюватися при покупках через інтернет. По-третє, через крайню рідкості бартерних угод не тільки у світі біткойнов, можна очікувати, що більшість споживачів і продавців навряд чи будуть дотримуватися даного рішення".

Багато ж, навпаки, зітхнули з полегшенням при виході цих правил. Такі люди чекали менш сприятливого результату в світлі недавньої плутанини, що виникла у зв'язку з проектом «бітліцензій».

Марко Сантори, юрист за діловими і комерційним спорах, у своєму твіттері охарактеризував цю новину як хорошу.

«Відмінна новина: біткойн зараз віднесли до« нематеріального майна». Так продаж біткойнів не обкладається податком з продажів в Нью-Йорку. Це перша стверджувальна заява з даного питання »

В той же час, в Сенаті проходить розгляд неоднозначний акт про захист протоколу і мораторію криптовалюти (Cryptocurrency Protocol Protection and Moratorium Act), запропонований республіканцем Стівом Стокманн. Законопроект передбачає введення п'ятирічного мораторію на розробку законодавства про цифрові валютах на національному рівні. Він також передбачає розширення податкових пільг. На відміну від рішення Нью-Йорка, в цьому законі цифрові валюти розглядаються як валюти, а не як майно.

Джерело: coinspot

Переглядів: 423 | Додав: DrBitCoUAgroup | Теги: США, податки, регулювання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar