Головна » 2014 » Грудень » 13 » Побито новий рекорд в 100 тисяч транзакцій в день
06:39
Побито новий рекорд в 100 тисяч транзакцій в день

Bitcoin 100000 transactionsНа тлі уповільнення масштабування майнерскої мережі і стагнації курсу, спостерігається стабільне зростання кількості біткойн-транзакцій. Днями середньо добова кількість транзакцій пробила психологічну позначку в 100 тисяч, але радіти рано.

Популярний сайт Coinometrics збирає різні метрики біткойн-мережі і представляє їх у зручному для порівняння вигляді. Щоб розуміти де ми знаходимося в даний момент, у зведеній таблиці представлені дані таких компаній, як Visa, Master Card і PayPal. Як бачимо, новий рекод трохи більше, ніж в 6 разів менше добової кількості транзакцій компанії Western Union і більш ніж в 2000 разів менше лідера галузі, компанії Visa.

coinometrics

Рік тому в інтерв'ю Washington Post Майк Хірн, один з відомих біткойн-розробників заявив, що в поточному вигляді система біткойнов ніяк не може конкурувати з Visa. Справа в технічних «дрібницях»: розмір блоку, що народжується в системі кожні 10 хвилин жорстко обмежений обсягом в 1 Мб, а це означає, що в такий блок може «вкластися» не більше приблизно 4 тисяч транзакцій, що дає нам максимум в 7 транзакцій в секунду. Для порівняння, та ж Visa має в середньому 2 тис. транзакцій в секунду і витримує принаймні 47 тис. транзакцій в секунду в моменти пікового навантаження.

100k

Отже, з нашим новим рекордом 100 тис. транзакцій в день ми досягли 15% від пікового навантаження біткойн-мережі, що ще звичайно не привід для занепокоєння, але задуматися про майбутнє вже пора. Із зростанням кількості користувальницької бази, змінювати щось у протоколі стає все складніше, адже коли маєш справу з таким чутливим предметом як гроші, будь-який недогляд загрожує повним провалом. Просто збільшити розмір блоку також не можна, адже блокчейн і так загрозливо швидко зростає, що тягне за собою централізацію та нівелювання самої ідеї децентралізованої цифрової готівки. Залишається сподіватися на Гевіна Андресена та інших розробників біткойн-ядра і сподіватися, що незабаром вони прийдуть до консенсусу і нарешті реалізують заповітний «blockchain prunning».

P.S. Зате за допомогою Visa ви ніколи не зможете перевести $ 80 млн, заплативши при цьому всього 4 центи комісійних:

Джерело: Coinside

Переглядів: 378 | Додав: DrBitCoUAgroup | Теги: Mike Hearn, Гевін Андерсен, Bitcoin, перспективи, транзакції, блокчейн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar