Головна » 2014 » Грудень » 13 » Професіонал з American Express взявся за дебетові картки для біткойнів
11:29
Професіонал з American Express взявся за дебетові картки для біткойнів

Untitled1Нова платіжна платформа шукає можливість заробітку на ринку платіжних дебетових карт для біткойнов, який тільки но зароджується.

Blade Financial, заснована в лютому поточного року, направила свій потенціал в сторону компаній, що займаються цифровими валютами, які хочуть пропонувати покупцям можливість використання дебетових карт, але не володіють ні ресурсами, ні можливостями для запуску подібних продуктів. Спроби впровадження карт для біткойнов вже виявлялися проблематичними для деяких стартапів, і на тлі цього Blade Financial бачить великі можливості для бізнесу.

CoinDesk поспілкувався з Едом Бойлом, CEO проекту. Раніше Ед обіймав посаду керівника напряму передплачених карт у фінансовій компанії American Express. Він каже, що у команди Blade Financial є багаторічний досвід запуску подібних продуктів, і він сподівається використати цей досвід, щоб запропонувати дебетові картки для ринку, який, на його думку, дуже зацікавлений у подібних рішеннях.

Бойл зазначив, що для багатьох компаній, діяльність яких пов'язана з цифровими валютами, процес випуску дебетових карт чреватий різного роду складнощами. Насамперед, це рішення правових питань у різних юрисдикціях і дотримання правових норм при вирішенні труднощів, що виникають в процесі запуску проекту. Однак, враховуючи досвід і знання його команди, він упевнений у своїх силах

Поки проект ще знаходить форму, команда Бойла розробляє ефективне рішення по створенню системи з обміну даними між біткойн-компаніями та емітентами карт. Рішення буде доступно у вигляді користувацького API.

За словами Бойла, процес вибору типу карткової мережі ще триває, і переговори з потенційними клієнтами знаходяться на стадії розвитку.

     "Зараз це виглядає так, що банки працюють напряму з платіжними системами. Ми ж повинні розробити технологію, яка забезпечить зв'язок між банками і біткойн-компаніями".

Бойл пояснив, що система Blade забезпечує рішення для банків, які дозволять приймати дані по операціях, що проводяться в біткойнов. Це означає забезпечення зв'язку, обробку запитів, створення доручення на проведення розрахунків та інші механізми, які дозволять витрачати біткойни через систему пластикових карт, створену для фіатних валют.

blade

Він каже, що Blade націлена на глобальний підхід в побудові своєї клієнтської бази. У неї входять біткойн-компанії, які орієнтовані на роботу з регіональними або світовими ринками.

Відповідаючи на питання про минулі спроби біткойн-індустрії у створенні рішень на базі дебетових карт, Бойл висловив сподівання, що його компанії вдасться вирішити проблеми і скористатися існуючим попитом на такі послуги.

На прикладі банківської системи Бойл пояснив, що дебетові карти все частіше стають засобом зберігання та обміну цінностями. Це робить дебетові карти зручним загальнозрозумілою засобом як для просування біткойнов в руки людей, так і для більш широкого охоплення аудиторії:

     "Ми стоїмо перед класичною проблемою «курки і яйця». Мало користувачів, оскільки мало продавців. І в той же час немає великої кількості продавців, оскільки мало користувачів. Ми просто хочемо відкинути половину цієї проблеми і сказати: «Ні, у нас є повсюдні можливості оплати".

Бойл заявив, що значна частина компаній, з якими його сервіс вів переговори про плани випуску дебетових карт, прагне уникнути розробки цього рішення власними силами. Він вважає, що переговори з біткойн-фірмами в цілому йдуть в позитивному ключі.

Blade розраховує приступити до обслуговування B2B сектора біткойн-екосистеми на початку 2015 року. Роботи почнуться в режимі альфа-тестування, яке вже проводиться на інфраструктурі обробки платежів і на самих дебетових картах.

Якщо все піде за планом, то Blade планує розкрити своїх перших партнерів в першому кварталі наступного року.

Джерело: coinspot

Переглядів: 362 | Додав: DrBitCoUAgroup | Теги: дебітова карта, American Express, Blade | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar