Головна » 2014 » Грудень » 20 » Росіяни виводять накопичення в біткойн?
00:09
Росіяни виводять накопичення в біткойн?

rubleЩоденний обсяг обміну рублів на біткойни у вівторок досяг свого річного максимуму. У цей день ЦБ РФ не зміг зупинити падіння рубля.

Рубль знецінився більше ніж на 11 відсотків по відношенню до долара США. У вівторок сталося найбільше за день падіння з 1998 року. Трейдери скидали валюту. Рубль знецінився на тлі зниження цін на нафту і санкцій проти Росії з боку заходу.

Волатильність торгів продовжилася і в середу. Рубль набрав 10 відсотків по відношенню до долара. Проте в цілому за тиждень падіння склало близько 13 відсотків.

Крім доларів, росіяни виводили свої кошти в євро, ієни, фунти стерлінгів і біткойни. За даними bitcoincharts.com, який відстежує фінансову і технічну статистику по біткойнах, обсяги угод в парі «рубль-біткойн» досягли піку в 819 угод за день. Для порівняння, за весь минулий місяць в цій парі в середньому проходило близько 230 угод на день. Зростання за кількістю угод склало майже 250 відсотків. Це найбільший приріст кількості угод у валютних парах з грудня 2013 року.

«Новини, що приходять з Росії, дійсно не мають собі рівних», - повідомив CNBC по електронній пошті Боббі Лі, співзасновник і генеральний директор відомої китайської біткойн-біржі BTC China.

"Високі обсяги торгів з рублем цілком передбачувані. Ріст викликаний тяжким становищем російської валюти. Біткойн в цьому випадку здається таким же привабливим, як і інші сильні валюти".

Росія перемикається на Криптовалюти?

Кріптовалютная біржа BTC-E, стабільно займає лідируючі позиції за обсягом торгів, відома в біткойн-середовищі як найбільший майданчик для російськомовних користувачів, навіть незважаючи на те, що біткойн в Росії фактично знаходиться поза законом. Біржа дозволяє користувачам торгувати в рублях. За даними bitcoinity.org можна зробити висновок, що на біржі в останні тижні спостерігався сплеск по операціях з рублем.

Відхід у біткойн дуже нагадує подібну ситуацію, яка мала місце на Кіпрі в квітні 2013 року. Тоді було встановлено контроль над рухом капіталу. Він застосовувався до громадян, які хотіли отримати великі суми грошей. Тоді обмеження стали основним фактором, який зумовив зростання курсу біткойна. Кіпрські інвестори намагалися виводити гроші за кордон, щоб зберегти свої кошти.

Вивчаючи динаміку вівторка, Акіхо Хан, віце-президент по стратегії в біткойн-компанії Bitnet, заявив, що зростання може бути пов'язане з великим потоком новин про труднощі в російській економіці та насування жорсткого контролю, але визнав, що не можна з повною впевненістю говорити про таке обґрунтуванні тренда.

Я був здивований тому, що росіяни звертаються до біткойнів. Адже вони не можуть бути впевнені в тому, що зможуть використовувати або зберігати їх без штрафних санкцій в майбутньому.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Обсяги торгів Рубль / біткойн на біржі BTC-E за останні 30 днів

Джерело: bitcoincharts

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Аналітики вважають, що контроль над рухом капіталу може бути використаний Урядом Російської Федерації, щоб спробувати зупинити падіння рубля. Поки Росія утрималася від такої політики. У той же час, міністерство фінансів Росії оголосило, що вони почали продавати свої валютні резерви в спробі повернути певну рівновагу.

Флокірування в Лондоні ринку житла

Крім валют, створюється враження, що росіяни проявили інтерес до ринку нерухомості в Лондоні. Він все частіше розглядається в якості притулку для іноземних інвесторів. Надбагатші жителі Росії зараз купують один з п'яти об'єктів нерухомості вартістю 10 мільйонів фунтів. Ці дані отримані з досліджень агентства нерухомості Knight Frank. Агентство заявило, що за даними по його веб-трафіку можна судити про зростання числа росіян, які проявляють інтерес до нерухомості в Лондоні, на 13 відсотків у листопаді 2014 року по відношенню до листопада минулого року. Зростання по відношенню до жовтня склав 9,5 відсотків. Цей приріст порушив тенденцію щомісячної динаміки попередніх років.

«Зростання числа преміальних угод у другій половині 2014 припускає, що російські покупці беруть активну участь у формуванні ринку нерухомості у Великобританії. Це відбувається на тлі економічної і політичної нестабільності. Великобританія представляється безпечним і надійним напрямком інвестицій на тлі зниження рубля», - зазначила Катерина Зенькович, яка працює в російському підрозділі Knight Frank.

Тим не менше варто визнати, що курс біткойнів також знижується останні дні, і розглядати його як спосіб збереження коштів можуть, швидше за все, лише довгострокові інвестори.

Переглядів: 552 | Додав: DrBitCoUAgroup | Теги: рубль-біткойн, крах рубля, Росія, біткойн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar