Головна » 2014 » Грудень » 13 » Власник банкоматів Robocoin зміг встановити на них ПЗ від Lamassu
03:16
Власник банкоматів Robocoin зміг встановити на них ПЗ від Lamassu

satoshipointВласники біткойн-банкоматів Robocoin у Великобританії були змушені «зламати» своє обладнання для запуску програмного забезпечення від іншого виробника - Lamassu.

Команда SatoshiPoint, якій належить чотири банкомати Robcoin, оновили систему апаратів таким чином, що тепер програмне забезпечення Lamassu може працювати на них, минаючи оригінальну систему Robocoin. Ці банкомати все ще можна використовувати для покупки біткойнов, він вже не можна продавати їх в обмін на звичайні гроші.

Чотири банкомати SatoshiPoint були дистанційно відключені виробником 7 листопада. Відключення було викликано відмовою від оновлення операційної системи компанії. Нова операційна система жорстко прив'язує клієнтів банкоматів до використання гаманців на Robocoin. Засновники SatoshiPoint визнали це неприйнятним, заявивши, що це веде до централізації контролю над грошовими коштами клієнта.

Директор Robocoin Джордан Келлі вельми позитивно відреагував на рішення SatoshiPoint. Він заявив, що такий крок - це ознака здорової конкуренції у сфері банкоматів для біткойнов:

"Ми підтримуємо це рішення. Це нормальний курс. Ми не засмучені і не ображаємося".

Келлі додав, що інші оператори Robocoin повністю взяли оновлення програмного забезпечення. Нова операційна система більш стабільна, завдяки чому сильно знизилася кількість звернень в сервіс техпідтримки компанії.

У SatoshiPoint вже був банкомат Lamassu на додаток до чотирьох апаратів від Robocoin. Їм вдалося отримати допомогу від техпідтримки Lamassu, завдяки чому вони змогли встановити потрібне програмне забезпечення на свої машини.

Співзасновник SatoshiPoint Джеймс Харрісон виклав на YouTube відео, в якому розповів глядачам, що вони можуть замовити жорсткий диск, що містить адаптовану програму Lamassu для своїх банкоматів від Robocoin, вартість якого становить 0,25 BTC.

Софт від Lamassu поставляється з відкритим вихідним кодом і доступний для публічного використання. За словами Харрісона, Lamassu повинні зробити адаптоване програмне забезпечення загальнодоступним, але поки немає точних термінів. Зак Харві, співзасновник Lamassu, каже, що сподівається на допомогу операторів в адаптації програмного їх забезпечення. На його думку, оператори хочуть повністю контролювати свої банкомати без втручання з боку виробників обладнання:

"Я думаю, що багато операторів надають перевагу більш високому рівені контролю над машинами, за які вони заплатили гроші. Їх не повинен контролювати виробник".

SatoshiPoint зараз вони вирішують завдання з продажу біткойнов на своїх модифікованих машинах Robocoin за допомогою існуючого програмного забезпечення Lamassu. У SatoshiPoint працюють два банкомати в Лондоні, один в Брістолі, і ще один в Манчестері.

Джерело: coinspot

Переглядів: 355 | Додав: DrBitCoUAgroup | Теги: robocoin, ATM, lamassu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar