Головна » 2014 » Грудень » 17 » Влада Естонії: біткойн повинен обкладатися ПДВ
01:19
Влада Естонії: біткойн повинен обкладатися ПДВ

bcc6Влада Естонії підтвердили свою позицію щодо податку на додану вартість, що справляється при угодах з біткойнов. Дана думка була висловлена податковою службою країни перед черговим засіданням Європейського Суду з даного питання.

Сам процес почався в червні, після того, як шведські регулюючі органи постановили, що не можуть прийняти рішення власними силами.

Вони звернулися до Європейського Суду з проханням вирішити суперечку між шведською податковою службою та приватною особою Девідом Хедквістом. Сутність питання полягає в тому, чи застосовується ПДВ до біткойнів згідно з директивою ЄС, за якою ПДВ обкладається будь-яка транзакція. Згідно Хедквісту, який є модератором скандинавського розділу bitcointalk.com і є членом декількох біткойн-спільнот, для біткойнов повинно бути зроблено виняток.

Шведська податкова служба зі свого боку стверджує, що відповідно до статті 135 Директиви Ради за загальною системою ПДВ ніяких винятків бути не може. Тим не менш, Хедквіст стверджує, що Єврокомісія виступає проти обкладання цифрових валют ПДВ, і сподівається виграти процес.

Хедквіст повідомив, що у разі усних слухань перед початком суду йому може знадобитися юридичне представництво. Тим не менш, він відмовився від краудфандінга для оплати юридичних послуг, хоча і попросив про фінансову допомогу в окремому пості.

Існують побоювання, що ПДВ може погубити криптовалютную галузь у Швеції, і тому від рішення Європейського Суду очікують прецеденту. Тим часом шведський парламент готується провести обговорення питання про біткойни цього тижня, і запросив до участі представників провідних банків країни.

Джерело forklog

Переглядів: 376 | Додав: DrBitCoUAgroup | Теги: біткойн-інтеграція, закон, Європа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar